08:46, 05.07.2019Izvor: RTK

Kosovski lideri čestitali 4. jul SADPredstavnici kosovskih institucija uputili su srdačne čestitke povodom 4. jula, Dana nezavisnosti SAD, i izrazili zadovoljstvo zbog otvaranja nove zgrade američke ambasade u Prištini.

kosovski-lideri-cestitali-4-jul-sad

Foto: Kosovapress

"Sjedinjene Americke Države od danas imaju novi dom u novoj zgradi ambasade na Kosovu, ali pravi dom svakog Amerikanca je u našim srcima, u srcima svakog Kosovara", rekao je u četvrtak kosovski predsednik Hašim Tači na otvaranju nove ambasade SAD u Prištini.

Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji čestitao je SAD 4. jul, istakavši da je Kosovo "blagosloveno" što na svojoj strani ima veliki američki narod.

"Četvrti jul je važan datum, ne samo za Sjedinjene Države, već i za naš narod i sve narode sveta koji veruju u ljudska prava i slobodu. SAD su bile i nastavljaju da budu garant demokratskih vrednosti i globalnog mira ", napisao je Veselji na svom Fejsbuk profilu.

Premijer Ramuš Haradinaj naglasio je da je za Kosovo danas praznik, jer je otvorena nova zgrada ambasade SAD, što je dokaz sigurnog i posebnog odnosa sa Amerikom.

"Ambasadi SAD sam poklonio deklaraciju o nezavisnosti Kosova, koja predstavlja najvišu uzvišenu vrednost koju naša dva naroda dele i brane. Naše strateško partnerstvo sa SAD danas je još snažnije i značajnije i ima za cilj promociju i zaštitu mira i stabilnosti na Kosovu, u regionu i svuda u svetu,"- napisao je Haradinaj na Fejsbuku.


Tagovi:

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije