19:35, 02.12.2019Izvor: RTV KIM

"Kosovski stradalnici“ posetili Resurni centar za nestala lica u PrištiniPredstavnici Udruženja za nestala lica "Kosovski stradalnici“ iz Beograda posetili su Resurni centar za nestala lica u Prištini i položili cveće na spomeniku posvećenom nestalim licima na Kosovu.

kosovski-stradalnici-posetili-resurni-centar-za-nestala-lica-u-pristini

Foto: RTV KIM

Koordinator porodica kidnapovanih i nestalih na KiM Milorad Trifunović je u telefonskoj izjavi za RTV Kim rekao da je sa predstavnicima "Kosovski stradalnici“ iz Beograda razgovarao o daljoj saradnji i pronalasku rešenja za brže otkrivanje nestalih osoba.

"Potrebno je povećati pristisak na vlasti kako u Beogradu tako i u Prištini da rade na rasvetljavanju sudbine nestalih“, rekao je Trifunović i poručio vlastima da postoje i druga mesta za kopanje.

"Osim kopanja na istim mestima na kojima se i dalje ništa ne pronalazi, treba se kopati na novim lokacijama, potrebni su avionski snimci onih koji su nas bombardovali, koji su tim snimcima i otkrili Batajnicu“, kazao je Trifunović.

Resursni centar za nestala lica u Prištini već tri godine funkcioniše multietnički rekao je Trifunović. Sledeći sastanak će biti u Beogradu, najavio je Trifunović.


Tagovi: Nestala licaPrištinaSrbiNestali

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije