18:15, 10.02.2020Izvor: Radio Goraždevac

Kozarev dodelio šest motokultuvatora u GoraždevcuZamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev, posetio je danas Goraždevac.

kozarev-dodelio-sest-motokultuvatora-u-gorazdevcu

Foto: Radio Goraždevac

Kozarev se u Domu kulture, u prostorijama koje koristi Opština, sastao sa predsednikom i članovima Privremenog organa, direktorima škola i zdravstvenih ustanova sa teritorije opštine Peć.

"Kosovo i Metohija se uglavnom vezuje za socijalnu problematiku, za ugroženost na egzistencijalnom planu, za elementarna bezbednosna pitanja. Evo već godinama unazad, ova sredina koja je mnogo propatila od masakra dece, tragičnih dešavanja, rata 1999.-te, progona i pogroma od kojih nosi bole rane, uprkos tome uspeva da živi i opstaje. Ono što je zadatak svih nas, to je da se uđe u svaku kuću, svaki zaseok, da se obiđe svako domaćinstvo, posebno porodice sa većim brojem dece, i da se traže načini za stvaranje uslova za održivi život“, izjavio je Kozarev.

Nakon sastanka sa predstavnicima Privremenog organa opštine Peć, Dušan Kozarev je dodelio šest motokultivatora porodicama koje su, prema Programu za razvoj poljoprivrede Vlade Republike Srbije – Kancelarije za Kosovo i Metohiju, dobile podsticaj u vidu poljoprivredne mehanizacije.

"Čestitamo ljudima koji su praktično počeli od nule da se bave poljoprivredom u prethodnim godinama, da nam sada ponosno prenose svoja iskustva. Puno nam je srce zbog onoga što smo zajedno sa njima uradili, počev od dodele semenskog materijala, pčelinjih društava, sadnica voća, mehanizacije, sistema za navodnjavanje. To je jedna od tema o kojima smo danas razgovarali sa poljoprivrednicima i sa predstavnicima privremenog organa,“ rekao je Kozarev.

Na kraju posete zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev, je posetio socijalno ugrožene porodice Veljka Zdravkovića, Srboljuba Dakića, Nenada Dakića i Jugoslava Stevanovića.


Tagovi: GoraždevacDonacijaKancelarija za KiM

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije