20:18, 14.11.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

Kozarev primio studente Američkog univerzitetaZamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev primio je danas grupu od 30 studenta Američkog univerziteta, odeljenja u Briselu, koje je predvodio profesor Džerom Šeridan. 

kozarev-primio-studente-americkog-univerziteta

Foto: Kancelarija za KIM

Kozarev je studente, koji u sklopu studija o EU i NATO svake godine posećuju region, upoznao sa situacijom na Kosovu i Metohiji, navedeno je u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju dostavljenom Kontakt Plus radiju.

Objasnivši im istorijsku dimenziju problema na Kosovu, Kozarev se  osvrnuo na perspektive razvoja situacije, podvukavši opredeljenost Srbije da probleme rešava mirnim putem kroz dijalog, ali i spremnost da adekvatno zaštiti Srbe od bilo kakvog pokušaja ponavljanja pogroma iz 1999. i 2004. godine.

Kozarev je predstavio sve što na tom prostoru rade Kancelarija za Kosovo i Metohiju i direktor Marko Đurić, sa akcentom na najvećem investicionom ciklusu za ekonomski razvoj pokrajine koji je pokrenut zahvaljujući podršci predsednika Aleksandra Vučića. 

Kozarev je izrazio uverenje da će ekstremni stavovi u Prištini morati da se ublaže i takse na robu iz centralne Srbije ukinu da bi se razgovori, koji mogu da rezultiraju samo kompromisom, a ne jednostranim ili nametnutim rešenjima, nastavili.
 


Tagovi: Studenti SADKancelarija za KiM

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije