15:50, 03.10.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

KP: Na severu Kosova porodično nasilje, krađa i uništavanje plakataKosovska policija zabeležila je slučajeve porodičnog nasilja, kršenja prava kandidata i teške krađe, tokom jučerašnjeg dana, u Mitrovici, Leposaviću i selu Jabuka u opštini Zubin Potok, potvrdio je Kontakt Plus radiju portparol Kosovske policije za region Sever Branislav Radović.

 

kp-na-severu-kosova-porodicno-nasilje-krada-i-unistavanje-plakata

Radio Kontakt Plus

Osumnjičenog  J.M. (1975), sinoć oko 20.30 časova prijavila je supruga J.T. zbog fizičkog napada u alkoholisanom stanju na nju i njenu maloletnu ćerku J.M. ,naveo je Radović.Prema njegovim rečima,patrola je privela osumnjičenog i izvršila alko-testirtanje, nakon koga je utvrđeno da ima 1,83 promila alkohola u dahu.Nakon otrežnjenja,osumnjičeni je prebačen u pritvorsku  jedinicu u Leposaviću.Slučaj se istražuje.

Predsednik Partije kosovskih Srba Aleksandar Jablanović (1980) prijavio je juče oko 14.40 časova, oštećenje i uništavanje plakata za predstojeće vanredne parlamentarne izbore,izjavio je portparol Kosovske policije za region Sever. Od žalioca je uzeta izjava,a slučaj je otvoren u policijskoj stanici u Leposaviću. Nakon konsultacija sa nadležnim tužiocem, utvrđeno je da nema krivičnog dela, obzirom da su plakate lepljene na mestima koja nisu predviđena za tu namenu.

U selu Jabuka,u opštini Zubin Potok juče oko 9.55 časova, nepoznata lica nasilno su obila više objekata i kuću Srpkinje M.B. (1942). Odmah po prijavi, na lice mesta izašla je istražna jedinica, obavila razgovor sa žrtvom i forenzički obavila uviđaj kazao je Radović i istakao da su prilikom upada u kuću nestale neke stvari i sitan inventar. O slučaju je obavešten nadležni tužilac, koji je ovo delo okarakterisao kao teška krađa i istraga je u toku.


Tagovi: MitrovicaHapšenjeLeposavićZubin Potok

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije