11:31, 30.03.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

KP: Uhapšena dva lica, zaplenjeno više od 23 kg narkotikaKosovska policija saopštila je danas da su u Prištini uhapšena dva lica osumnjičena za umešanost u izvršenje krivičnih dela "neovlašćena kupovina, držanje, prodaja ili distribucija opojnih droga, supstanci, psihotropnih ili analognih i neovlašćeno posedovanje oružja i municije".

kp-uhapsena-dva-lica-zaplenjeno-vise-od-23-kg-narkotika

KP

Akciju je, nakon jednomesečne istrage, sinoć oko 20:45 u Prištini sprovela  Regionalna jedinica Uprave za istragu trgovine opojnim drogama i tom prilikom uhapšeni su G. S. ( 1989) i M. S. ( 1983), obojica sa Kosova. 

Tokom policijske akcije, uz konsultacije s nadležnim tužiocem, izvršene su racije na dve lokacije gde su osumnjičeni boravili, tokom kojih su pronađene i zaplenjene kao materijalni dokazi  različite vrste narkotika.

Na mestu prebivališta osumnjičenog G. S. , pronađeno je i oduzeto 13 pakovanja različitih oblika i veličina supstance za koju se sumnja da je marihuana, ukupne težine 1 kg i 185,8 grama, zatim 1 pakovanjesupstance za koju se sumnja da je kokain, težine 12,8 grama, gotovina u iznosu od 1685 evra, 1 digitalna vaga, 1 mobilni telefon Iphone 7 plus, kao i vozilo marke BMW X5,  za koje se sumnja da je pribavljeno nezakonito. 

Na mestu prebivališta osumnjičenog  M.S., pronađeno je i oduzeto 58 pakovanja različitih oblika i veličina supstance za koju se sumnja da je marihuana, ukupne težine 21 kg i 910 grama, 1 pakovanje semenki kanabisa težine 2,2 grama,3 šaržera, 2 mobilna telefona i nekoliko vrećica za upotrebu narkotika.

Osumnjičeni su saslušani u prisustvu branioca po službenoj dužnosti, a nakon toga, odlukom tužioca su pritvoreni.


Tagovi: PrištinaZaplenaNarkotici

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije