16:41, 15.08.2019Izvor: RSE, Koha, Kosovo Online

Krivične prijave protiv 22 službenika Kosovske policijeSpecijalno tužilaštvo Kosova, potvrdilo je da je od Policijskog inspektorata primilo krivične prijave protiv 22 službenika Kosovske policije u vezi sa proterivanjem šest turskih državljana sa Kosova pre više od godinu dana, a taj slučaj poznat je kao "gulenista", piše Radio Slobodna Evropa, prenosi Koha.net.

krivicne-prijave-protiv-22-sluzbenika-kosovske-policije

Foto: RSE

"Obaveštavamo vas da je Specijalno tužilaštvo Republike Kosovo primilo krivičnu prijavu od PIK-a protiv 22 osobe, dok će i ostali optuženi u vezi sa ovim slučajem biti intervjuisani", rekao je u odgovoru za RSE, službenik za medije iz Državnog tužilaštva Ekrem Lutfiu.

Kosovske vlasti su u martu 2018. godine, na zahtev turskih vlasti, uhapsile i deportovale šest turskih državljana u Tursku, za koje Ankara sumnja da su članovi organizacije "Hizmet" turskog verskog vođe, Fetulaha Gulena, kao i to da su  oni krivi za pokušaj puča u Turskoj 2016. godine.

Skupština Kosova osnovala je 28. juna 2018. Parlamentarni istražni odbor radi rasvetljavanja slučaja njihove deportacije sa Kosova.  


Tagovi:

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije