12:30, 13.05.2022 Izvor: Radio Kontakt Plus

Kros RTS-a u Kosovskoj Mitrovici: Trčanje za slobodu"Kros RTS-a kroz Srbiju", na kojem je učestvovalo preko 1.000 učenika osnovnih i srednjih škola, održan je danas Kosovskoj Mitrovici. 

kros-rts-a-u-kosovskoj-mitrovici-trcanje-za-slobodu

Radio Kontakt Plus

Lenka Trpković, učenica drugog razreda OŠ “Sveti Sava”, pobednica je ovogodišnjeg krosa RTS-a. Kaže da je očekivala prvu nagradu.

“To sam oduvek želela. Drago mi je što mi se san ostvario”, zadovoljno ističe Lenka. 

Lara Petrović, učenica trećeg razreda OŠ “Sveti Sava”, takođe je jedna od šampionki na ovom takmičenju.

“Mnogo sam srećna zato što mi je ovo prva medalja. Nisam očekivala pobedu’’, kaže Sara.

Direktorka Osnovne škole “Branko Radičević”, Biljana Vukićević, kaže za Radio Kontakt Plus da kros RTS-a postaje tradicija i da se već dugi niz godina održava u našem gradu. Domaćin ovogodišnjeg takmičenja je upravo OŠ “Branko Radičević”.

“S obzirom na to da smo dve godine živeli u strahu i da takmičenje nije organizovano zbog korone, deca su sada spremna, srećna, razdragana i jedva su dočekala da se ovaj kros održi. I kao što se kaže: ‘U zdravom telu - zdrav duh’, danas su sva deca pobedila”, podvlači Vukićević.

Prema rečima predsednika Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandra Spirića, ovaj kros ne predstavlja samo zdrav način života, već i “trčanje za slobodu”. 

“Današnja slika Kosovske Mitrovice je zaista impozantna i ona je pravi pokazatelj budućnosti. Oslikava radost svega onoga što treba da sledi u narednom periodu. Ponosni smo što naša deca ni u čemu ne zaostaju u odnosu na decu u centralnoj Srbiji, s obzirom na to da se ovo takmičenje u isto vreme održava i u Beogradu i u Kosovskoj Mitrovici. Zahvaljujući i Ministarstvu za sport uspevamo da organizujemo, takoreći, ‘kros za slobodu’“, ističe Spirić.

Načelnik Školske uprave za Kosovo i Metohiju, Ivan Zaporožac, istakao je da je izuzetno srećan što se nakon dve godine život u Kosovskoj Mitrovici vraća u normalu. Izrazio je zahvalnost svim nastavnicima i profesorima na dobroj organizaciji.

"Ovo je najveće atletsko takmičenje u Evropi, a u organizaciji je Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i RTS-a, i ono polako postaje tradicija. Svake godine se u isto vreme okupljamo na ovom mestu i pokazujemo da imamo budućnost, kako u sportu, tako i u svim drugim aspektima", naveo je Zaporožac.

Ovaj događaj, 32. po redu, organizovali su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, OŠ "Branko Radičević" i Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge.

Prvi kros RTS-a održan je davne 1991. godine u Sremskoj Mitrovici.

Tagovi: ŠkolaDecaMitrovicaSport

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije