17:53 | 18.06.2022 Izvor: Beta, Danas

Kurti: Beograd i Priština blizu postizanja sporazuma o energeticiKosovski premijer, Aljbin Kurti, rekao je danas da su Beograd i Priština veoma blizu postizanju sporazuma o energetici i izrazio nadu da će on biti postignut tokom naredne nedelje.

kurti-beograd-i-pristina-blizu-postizanja-sporazuma-o-energetici

Foto: Kim

„Treba zapamtiti da su to četiri ranije ugovorene usluge, ugradnja brojila za energiju, održavanje brojila, fakturisanje i naplata. Ovu obavezu smo ispunili. Neće biti dodatnih usluga mimo ove četiri usluge i izvan četiri opštine na severu Kosova“, rekao je on na današnjoj konferenciji za novinare.

Kurti je pozvao na oprez protiv neistina koje se mogu javno izneti, jer se, prema njegovim rečima, „traže izgovori da se ovaj dogovor ne postigne“.

„Dani sledeće nedelje su ključni da vidimo da li će biti finalizovan dogovor za početak implementacije energetskog sporazuma, tako da moramo da pazimo da narednih dana ne štetimo proces bilo nagađanjima, jer se traže izgovori da se odstupi od sporazuma kojem smo blizu“, kazao je on.

Kurti je dodao da energetski sporazum nije vezan za liberalizaciju viznog režima, i dodao da je Kosovo ranije ispunilo 95 kriterijuma i zahteva EU.

Beta/Danas
Tagovi: Aljbin KurtiSporazum BG - PREnergetika

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije