10:20, 06.11.2019Izvor: KoSSev, Facebook

Kurti i predsednik opštine Bujanovac o albanskom univerzitetu u tom graduLider pokreta Samoopredeljenje, Aljbin Kurti, sastao se juče sa predsednikom opštine Bujanovac, Šaipom Kamberijem i predstavnikom Kancelarije za ekonomski razvoj u ovoj opštini Agonom Isljamijem. Jedna od tema razgovora bila je i "potreba postojanja univerziteta na albanskom jeziku u Bujanovcu".

kurti-i-predsednik-opstine-bujanovac-o-albanskom-univerzitetu-u-tom-gradu

Foto: facebook.com/pg/vetevendosje

Kamberi je, kako su navodi u objavi Samoopredeljenja na društvenoj mreži Facebook, Kurtiju čestitao na ostvarenom izbornom rezultatu i izrazio želju da se institucije formiraju “što pre je moguće, kako bi nova vlada mogla da započne rad na promenama za koje su glasali građani Kosova”.

Na sastanku je istaknuta potreba za većim angažovanjem kosovskih i albanskih institucija za tamošnje Albance.

Govorilo se i o "potrebi postojanja univerziteta na albanskom jeziku u Bujanovcu, zajedničkom fondu Albanije i Kosova za Preševsku dolinu, odobrenom pre skoro 6 godina" ali i tome što "trudne Albanke idu iz Bujanovca u Vranje da se porode pošto je čuveno porodilište u Preševu vanbolnično", stoji u objavi Samoopredeljenja na društvenoj mreži Facebook.

Učesnici sastanka izrazili su spremnost za blisku saradnju u budućnosti.


Tagovi: UniverzitetAlbanciAljbin KurtiBujanovac

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije