20:20, 12.10.2019Izvor: Danas

Kurti: Imaćemo 12 ministara i 26 zamenikaKandidat za kosovskog premijera i lider Pokreta Samoopredeljenje, Aljbin Kurti, izjavio je da će buduća Vlada Kosova imati 12 ministarstava i 26 zamenika ministara.

kurti-imacemo-12-ministara-i-26-zamenika

Foto: Visoko.ba

„Dogovorili smo se da smanjimo broj ministarstva sa 21 koliko je bilo u prošloj lošoj vladi, na 12. Međutim, neće biti više od jedne trećine zamenika ministara u odnosu na broj njih u prethodnoj dvogodišnjoj vladavini, dakle neće ih biti oko 80, već trećina onoga što smo imali. Takođe smo se složili da će 30 odsto ministara i zamenika ministara biti žene u okviru naših napora za rodnu ravnopravnost“, rekao je Kurti, komentarišući sastanak sa Vjosom Osmani i Isom Mustafom.

Kurti je, prenosi Gazeta Blic odlučio da potpuno menja pristup u Vladi Kosova u odnosu na Ramuša Haradinaja, Fatmira Ljimaja, Kadrija Veseljija i Bedžeta Pacolija, kada je u pitanju broj ministara i zamenika ministara.

Uprkos protivljenju ideji razamene teritorija, Kurti kaže da će voditi dijalog sa Srbijom uz posredovanje EU, ali dodaje da će i buduća kosovska opozicija biti deo pregovaračkog tima.

“Sa mnom kao premijerom zemlje tokom prve nedelje počećemo dijalog sa kosovskim Srbima odozdo nagore, za razvoj, za socijalnu integraciju, to je nešto što nijedan premijer nije pokušao da uradi”, kaže Kurti, a prenosi Kosovo-online.


Tagovi: Aljbin Kurti

Povezane vesti
Najčitanije


08:19, 24.05.2020


Najnovije