14:34, 24.04.2020Izvor: RTK, RTK2

Kurti: Ne mogu zaustaviti proteste građanaVršilac dužnosti kosovskog premijera, Aljbin Kurti, u vezi sa pozivima na društvenim mrežama na proteste 4. i 5. maja (protiv formiranja nove vlade), rekao je da ne može sprečiti građane da se izraze, ali je dodao da Pokret Samoopredeljenje nije organizovao nikakve proteste.

kurti-ne-mogu-zaustaviti-proteste-gradana

Foto: RTV Kim

Kurti je na konferenciji za štampu naglasio da je Kosovo u stanju pandemije i treba da se poštuju odluke Ministarstva zdravlja, kao i saveti lekara i stručnjaka Nacionalnog instituta za javno zdravlje.

"Nisam ovde da zaustavim proteste građana. Moramo shvatiti da nije 1990. godina kada su protesti zaustavljeni, već 2020. Nisam ovde da zaustavim proteste građana, već sam da im služim prema našem programu, fokusiran na borbu protiv pandemije Covid-19. Nemam vremena da pratim društvene mreže i ne znam kakvi pozivi se tamo upućuju. Ali znam da Pokret Samoopredeljenje, na čijem sam čelu, nije organizovao taj protest. Protest nije monopol Samoopredeljenja. Sve dok ima građana i ljudi, postojaće protesti. Kao premijer, nisam ovde da se bavim protestima, niti ih pozivam da ih organizuju. Tu sam da poštujem Ustav i zakon i da radim po programu koji svakodnevno služi građanima", naglasio je Kurti.

Dodao je i da ne može sprečiti građane da protestuju, jer kako je rekao "nije diktatorski predsednik".


Tagovi: Aljbin KurtiProtest

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije