17:15, 13.10.2019Izvor: KoSSev

Kurti o sastanku sa Rašićem: Nismo razgovarali o koaliciji, već nepravilnostima u izbornom procesuNakon današnjeg sastanka sa predstavnikom koalicije „Sloboda“, Nenadom Rašićem, Kurti je, kako prenose kosovski mediji, poručio da on nije bio posvećen razgovoru o mogućoj koaliciji, već da je namera Kurtija bila da „od čoveka na terenu“ otkrije kako je izgledao izborni proces.

kurti-o-sastanku-sa-rasicem-nismo-razgovarali-o-koaliciji-vec-nepravilnostima-u-izbornom-procesu

Foto: gazetametro.net

„Dakle, to nije bio sastanak povodom sledeće vladajuće koalicije, jer ćemo se sada više baviti LDK-om. Ali bio sam zainteresovan da saznam od čoveka na terenu koji se sam kandidovao o sprovođenju procesa koji je očigledno bio loš“, rekao je kandidat Pokreta Samoopredeljenje (LVV) za kosovskog premijera, Aljbin Kurti.

Na pitanje da li će Rašić biti deo vladajuće koalicije, Kurti je rekao da je to jedan korak za budućnost.

„Ovo je korak za budućnost nakon što zaključimo razgovore sa LDK“, poručio je Kurti.

Kurti je rekao i da je Rašić razočaran brojnim kršenjima i nepravilnostima koje su se dogodile 6. oktobra u opštinama sa srpskom većinom.

„Žao nam je što nije bilo slobodnih demokratskih izbora u srpskoj zajednici, a takođe, gospodin Rašić nema nijednu aferu i nijedan skandal kao ministar. Moram da kažem da je Nenad Rašić jedan od najboljih ministara na Kosovu posle proglašenja nezavisnosti.“

Za kraj je dodao da on nije zainteresovan da priča poimence o budućim ministrima.


Tagovi: Aljbin KurtiNenad Rašić

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije