15:08 | 09.08.2022 Izvor: Beta, N1

Kurti sa ambasadorima Kvinte: Uzajamno priznanje u centru dijaloga sa BeogradomKosovski premijer, Aljbin Kurti, sastao se sa ambasadorima zemalja Kvinte i sa šefom Kancelarije Evropske unije, sa kojima je razgovarao o aktuelnoj situaciji na Kosovu i regionu kao i o sporazumu o primeni Energetske mape puta.

kurti-sa-ambasadorima-kvinte-uzajmno-priznanje-u-centru-dijaloga-sa-beogradom

Foto: Kim

Sporazum omogućava plaćanje energije potrošačima u opštinama na severu Kosova, kao i sprovođenje sporazuma sa Evropskom mrežom operatera za transport električne energije (ENTSO-E).

U saopštenju iz kabineta premijera piše da je Kurti sa ambasadorima SAD, Velike Britanije, Italije, Nemačke i Francuske razgovarao i o političkim dešavanjima na Kosovu, kao i o stanju bezbednosti u regionu i na Kosovu.

„Razgovarajući o dijalogu između Republike Kosovo i Srbije, ponovljena je posvećenost Vlade Republike Kosovo principijelnom i izbalansiranom dijalogu, za pravno obavezujući sporazum za punu normalizaciju odnosa, sa uzajamnim priznavanjem u centru“, navodi se u saopštenju.

Prema saopštenju, u središtu sastanka je bilo i pitanje nastavka bliske saradnje i koordinacije delovanja između kosovske vlade i predstavnika Evropske unije i zemalja velike petorke.

Beta/N1
Tagovi: Aljbin KurtiSporazum BG - PRKvinta

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije