20:18, 10.01.2019Izvor: agencije, Radio Kontakt plus

Kurti Tačiju: Nek vam kaže Ramuš, zatvor u Hagu nije lošLider opozicionog Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti je u postu na svom Fesjbuk profilu pozvao Tačija da ode u Hag i suoči se sa Specijalnim sudom.

kurti-taciju-nek-vam-kaze-ramus-zatvor-u-hagu-nije-los

Foto: gazetaexpress

U veoma opširnom postu, Kurti smatra da bi Tači trebalo da ode u Hag i da svojim rečima, argumentovano i sa činjenicama odbrani, kako kaže, oslobodilačku borbu pripadnika OVK, Albanaca i da objasni kosovsku istoriju.

Lider Samoopredeljenja smatra da bi Tači trebalo da se pridruži desetorici komandantana i pripadika OVK, koji su već dobili pozive oog suda. 

On je Tačija optužio da je zanemario i izdao sva postignuća i uspehe koje je Priština ostvarila zahvaljujući "žrtvama albanskog naroda i OVK, te pomoći medjunarodnih prijatelja". 

"Zatvor nije tragedija, a nije ni smrtonosan. Posebno ovaj u Hagu to nije. Verujem da su vam Ramuš, Fatmir i Batoni rekli: ima TV, dobra hrana tri puta dnevno, rekreativne sale i bezbroj knjiga u bogatoj biblioteci. Nema u tome ničeg lošeg osim činjenice da ćeš imati vremena da se suočiš sa svojom savešću, koju više godina nemaš. Idi Hašime", poručio je Kurti. 


Tagovi: Albin Kurti Hašim Tači

Povezane vesti