14:01, 21.05.2020Izvor: RTK, RTK2

Kurti: U dijalogu sa Srbijom braniću interese KosovaVršilac dužnosti kosovskog premijera, Aljbin Kurti, izjavio je da kalendar budućih sastanaka sa Srbijom zavisi od Brisela, kao da i će on biti taj koji će predstavljati Kosovo u dijalogu, jer postoji i sudska odluka koja kaže da premijer "predstavlja zemlju u dijalogu".

kurti-u-dijalogu-sa-srbijom-branicu-interese-kosova

Foto: RTV Kim

On je dodao da imaju iskustva i da će braniti interese zemlje u dijalogu sa Srbijom.

„U redovnom sam kontaktu sa predstavnikom EU, Miroslavom Lajčakom, naravno, priprema se za početak dijaloga. Tražimo da ovaj dijalog bude principijelan i dobro pripremljen i dobro organizovan. Mi smo spremni, imamo iskustva, zaštitićemo interese naše države i predstavljaćemo Republiku Kosovo, kako kaže Ustav, kako kažu naši zakoni i kao što nas poznaje narod Kosova. Dakle, kalendar sledećeg dijaloga zavisi od Brisela, a na osnovu Ustava Republike Kosovo i presude iz prošle godine, Kosovo predstavlja njegov premijer", izjavio je Kurti.

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog između Prištine i Beograda, Miroslav Lajčak, izjavio je da će dijalog između Prištine i Beograda uskoro početi.


Tagovi: DijalogEUAljbin KurtiMiroslav Lajčak

Povezane vesti
Najčitanije


08:19, 24.05.2020


Najnovije