18:51, 16.06.2020Izvor: Radio Kontakt Plus, Facebook

"U Vašingtonu će 27. juna biti serviran sporazum"Lider pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti, izjavio je da će se na sastanku u Vašingtonu 27. juna predstavnicima Beograda i Prištine "servirati sporazum" i da se nastavak dijaloga odvija na zahtev Srbije.

kurti-u-vasingtonu-ce-27-juna-biti-serviran-sporazum

Foto: N1

"Nastavak dijaloga je u skladu sa zahtevima Srbije - i vremenski i sadržajno. Datum sastanka je 27. jun, je zato što dolazi posle izbora u Srbiji i nakon Vučićeve posete Moskvi, gde će se susresti sa Putinom", navodi se u objavi Kurtija na društvenoj mreži Facebook.

Kurti smatra, da je na Kosovu "beskorisna Vlada koja zavisi od Srpske liste stvorena da bi Srbija bila zadovoljna".

"To je Vlada koja je uklonila reciprocitet sa Srbijom i obavezala se posredniku u dijalogu Grenelu, da neće tražiti članstvo za Kosovo u međunarodnim organizacijama, što predstavlja odricanje od Člana 17. kosovskog Ustava. U stvari, pre dijaloga kao procesa, ovo izgleda kao jednodnevni sastanak na kojem se servira sporazum", napisao je Kurti.

Ocenio je, da takav pristup donosi štetne dogovore, a da se takav sporazum ne može sprovoditi i dobija podršku "isključivo političara poput kosovskog predsednika i premijera, Hašima Tačija i Avdulaha Hotija, koji ne predstavljaju narod Kosova".

Rifillimi i dialogut po i përshtatet kërkesave të Serbisë, si në kohë ashtu edhe në përmbajtje. Data 27 qershor e...

Posted by Albin Kurti on Tuesday, June 16, 2020

Tagovi: SADSamoopredeljenjeAljbin KurtiSporazum BG - PRKosovo

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije