19:12, 25.01.2021Izvor: Radio Kontakt Plus

Kvinta: CIK da osigura transparentan izborni proces na KosovuAmbasadori zemalja Kvinte (SAD, Velike Britanije, Nemačke, Francuske i Italije) razgovarali su danas sa predstavnicima Centralne izborne komisije, o predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu.

kvinta-cik-da-osigura-transparentan-izborni-proces-na-kosovu

epokaere.com

Predsednica CIK-a Valjdete Daka, informisala je ambasadore o planovima tog tela kada je u pitanju nadgledanje izbora.

“Iako je pandemija stvorila dodatne izazove, uvereni smo u sposobnost CIK-a da nadgleda izbore. CIK mora da osigura da izborni proces bude transparentan i bez političkog uplitanja”, poručili su sagovornici Daki, navodi se u saopštenju američke ambasade u Prištini.

Ambasadori su naglasili da je važno je da se zakoni poštuju i pozvali učesnike na prestojećim izborima da se uzdrže od zapaljive retorike. 

“Ohrabrujemo sve stranke i kandidate da se uključe u poštenu izbornu trku, poštujući sve epidemiološke mere tokom izborne kampanje. Da bi se osigurali slobodni i pošteni izbori, potrebno je da građani izađu na izbore i da to urade na siguran način, takođe poštujući sve mere uvedene protiv sprečavanja širenja korona virusa”, dodaje se u saopštenju.

U saopštenju se navodi i da će članice Kvinte nastaviti da pružaju pomoć i podršku institucijama kada je u pitanju izgradnja sigurnog, prosperitetnog i demokratskog Kosova.


Tagovi: AmbasadaKvintaIzboriKosovoCIK

Povezane vesti
Najčitanije


16:03, 05.03.2021

22:32, 01.03.2021


Najnovije