20:40, 16.09.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Lajčak: Sutra u Briselu o finansijskim pitanjima; Đurić: ZSO prva tema sa srpske straneSpecijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je da će se sutra u Briselu na tehničkim sastancima razgovarati o finansijskim potraživanjima, a narednih dana će se razmatrati aranžmani za nevećinsku zajednicu, dok direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić naglašava da je za srpsku stranu prva tema Zajednica srpskih opština (ZSO).

lajcak-sutra-u-briselu-o-finansijskim-pitanjima-duric-zso-prva-tema-sa-srpske-strane

Beta/AP

Lajčak je u objavi na Tviteru naveo da su se predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premijer Avdulah Hoti dogovoril da će njihovi pregovarači nastaviti sa rešavanjem međusobnih finansijskih potraživanja i aranžmana za nevećinsku zajednicu

"Obe teme su vrlo kompleksne. Zato ćemo sutra razmatrati finansijska potraživanja, a aranžmane za nevećinsku zajednicu narednih dana", naveo je Lajčak.

Sa druge strane, direktor Kancelarije za Kosovo Marko Đurić je istakao da će za srpsku stranu prva tema u Briselu sutra biti ZSO, zahvalivši Lajčaku što će biti domaćin sastanka.

"Prva tema na dnevnom redu sutra će biti Zajednica srpskih opština. Bar sa srpske strane. Ona koja je dogovorena uz posredovanje EU pre sedam i po godina", naveo je Đurić u objavi na Tviteru, uz koju je priložio sporazum iz Brisela.

Dodao je i da"pitanja imovine takođe mogu biti sutra na dnevnom redu".

"Mi imamo mnogo da kažemo o toj temi (privatnoj, crkvenoj i državnoj imovini)", naveo je Đurić.

Tehnički dijalog delegacija Beograda i Prištine nastavlja se sutra u Briselu.
 


Tagovi: DijalogMarko ĐurićMiroslav LajčakBriselZSO

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije