16:36, 11.10.2019Izvor: Lajmi, KoSSev

LDK: O koaliciji sa LVV nakon konačne potvrde rezultata izboraPredsedništvo LDK Ise Mustafe, odbilo je na današnjem sastanku da razgovara sa Samoopredeljenjem (LVV) o mogućoj postizbornoj koaliciji. Zahtevaju da se pregovori odlože do zvanične potvrde konačnog rezultata izbora, piše Lajmi.net.

ldk-o-koaliciji-sa-lvv-nakon-konacne-potvrde-rezultata-izbora

Lajmi.net

Na današnjem sastanku Predsedništva LDK, razgovaralo se o mogućoj postizbornoj koaliciji sa pokretom Samoopredeljenje (LVV).

Ubrzo nakon završetka sastanka rukovodstvo je saopštilo svoju konačnu odluku.

„Danas smo razgovarali o ishodu približnih rezultata na izborima sa LVV. Čekamo konačan rezultat. Ne isključujte 40.000 glasova iz dijaspore. Sastanci sa LVV započeće nakon potvrde rezultata“, rekao je portparol LDK, Besian Mustafa, prenosi Lajmi.net.

Sednicom je predsedavao predsednik ove stranke, Isa Mustafa.

S druge strane, stav kandidatkinje LDK za premijerku na proteklim izborima, Vjose Osmani, naizgled je drugačiji.

Iako je i sama istakla da za pregovore o detaljima vlade, a iz poštovanja prema glasovima građana, treba sačekati objavljivanje konačnih rezultata, ona se ipak juče sastala sa LVV i tokom zajedničkog obraćanja medijima, sa Kurtijem iznela obrise buduće koalicione vlade.

Osmani je jutros najvila i novi sastanak sa Kurtijem do kojeg je trebalo doći u toku dana.

Međutim, umesto Osmani i Kurtija, sastalo se predsedništvo LDK.

Prema trenutnoj raspodeli glasova, LVV sleduje 31 poslanički mandat, a LDK 30 mandata, što je dovoljno da ove dve partije čak i same osiguraju skupštinsku većinu za podršku novoj vladi.

Međutim, još uvek nisu prebrojani glasovi iz dijaspore i uslovni glasovi.
 


Tagovi: SamoopredeljenjeDSK

Povezane vesti
Najčitanije


08:19, 24.05.2020


Najnovije