12:05, 05.03.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Lekari iz Kosovske Mitrovice u dvodnevnoj poseti Republici SrpskojDelegacija lekara iz KBC Kosovska Mitrovica, boraviće sutra i prekosutra, 6. i 7. marta, u dvodnevnoj poseti Banja Luci, na predlog i u organizaciji Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske.

lekari-iz-kosovske-mitrovice-pocetkom-marta-u-republici-srpskoj

Radio Kontakt Plus

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i ministar Alen Šeranić, biće pokrovitelji dvodnevne posete lekara iz Kosovske Mitrovice, predvođenih zamenikom generalnog direktora KBC Kosovska Mitrovica, dr sci. med Zlatanom Elekom.

Uz sutrašnji prijem kod ministra, delegacija će posetiti Univerzitetski Klinički Centar Republike Srpske i  Rehabilitacioni centar “Dr Miroslav Zotović” u Slatini, kod Banja Luke, navodi se u saopštenju Odbora za pomoć KiM.

Predsednik Odbora za pomoć KiM Milorad Arlov izjavio je da će se lekari, tom prilikom, upoznati sa najmodernijom opremom u ove dve medicinske javne ustanove i nastaviti saradnju započetu još pre četiri godine, jer, kako je istakao, postoji spremnost da se pomogne srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, naročito deci i mladima sa cerebralnom paralizom.

Cilj posete je povezivanje, saradnja i zdravstvena pomoć za decu i mlade sa cerewbralnom paralizom u Rehabilitacionom centru u Slatini, navedeno je u saopštenju Odbora.


Tagovi: ZdravstvoMilorad Arlov

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije