11:35, 22.08.2018Izvor: Tanjug

Ljajić: Ključna naredna runda dijalogaBEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine Rasim Ljajić kaže da je naredna runda dijaloga Beograda i Prištine ključna faza i da će se nakon narednog sastanka predsednika Aleksandra Vučića i Hašima Tačija znati da li se ide u pravcu rešenja kosovskog pitanja.
 

ljajic-kljucna-naredna-runda-dijaloga

Foto: Profimedia

On je za TV Prva rekao da je stanovište svih u Vladi Srbije da to pitanje treba da se reši i da su legitimne sve opcije koje ne zagovaraju sukobe, ratove, ili koje ne teže zamrznutom konfliktu.

"Svako ko je do sada pokušao da reši to pitanje je gubio ili u javnosti ili na izborima. Sada postoji uverenje da se ide u proces rešavanja tog pitanja", rekao je Ljajić.

On je naglasio da je Hašim Tači u težoj poziciji nego predsednik Vučić uprkos svim opstrukcijama koje postoje u Srbiji.

"Interesantno da opozicija na Kosovu koristi sličnu argumentaciju kao dobar deo javnosti u Srbiji, jer i oni kažu - "nama odgovara zamrznuti konflikt, da narednih 20, 30 godina ne pregovaramo jer vreme radi za nas. Srbiji je u interesu da pregoravara, a nije nama", pojasnio je Ljajić.

Dodaje da u kosovskoj javnosti preovladava uverenje da će iz ovog procesa Srbija dobiti više nego što trenutno ima, a da Kosovo mora da čini ustupke da bi do rešenja došlo, te otuda toliko protivljenje da se nađe neko rešenje.


Tagovi: KosovoPrištinaAleksandar VučićHašim TačiSrbijaDijalogBeogradRasim Ljajić

Povezane vesti