Krasnići: Ohridski sporazum govori o političkoj autonomiji Srba

Predsednik Demokratske partije Kosova Memlji Krasnići rekao je da Ohridskim sporazumom više nije reč o Zajednici opština sa srpskom većinom, već o političkoj autonomiji. Prema rečima ...
Image

„Međunarodni pritisak se povećao pristupom 'uzmi ili ostavi'. Ovaj sporazum je nedovoljan za Kosovo, sporazum koji ne ispunjava ni izbliza ni očekivanja, ni zahteve Kosova. 'Ostavi' je jako loše, ali bih razumeo da je Kurti rekao 'izvinite skrenuo sam s puta'. Ne možete da se ponašate sa takvim zanemarivanjem, sa tim nedostatkom koordinacije u odnosu na ljude koji su vas podržali i da kažete da se sada promenila situacija. Ne govorimo uopšte o Asocijaciji, govorimo o potencijalnoj političkoj autonomiji za srpsku zajednicu“, izjavio je poslanik opozicione stranke.

Krasnići je naglasio da Kurti nije u stanju ni da objasni šta je samoupravljanje, a kada pokušava – to „postaje smešno“.

On je rekao da je jedini uspeh ove vlade u odnosu na Srbiju to što su uspeli da promene termin iz „autonomija“ u „samouprava“. 

Koha


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.