12:49, 09.11.2019Izvor: Gazeta Express, Kosovo Online

Ljimaj: Poziv Specijalnog suda za sve pripadnike nekadašnje OVKPredsednik NISMA i komandant nekadašnje OVK - Fatmir Ljimaj, upozorio je da će verovatno svi pripadnici nekadašnje OVK dobiti poziv od strane Specijalnog suda, piše Gazeta Express.

ljimaj-poziv-specijalnog-suda-za-sve-pripadnike-nekadasnje-ovk

Foto: veriu.info

Ljimaj je poručio da je "Kosovo bilo šokirano" tog dana, kada je Specijalni sud osnovan i dodao da "oni koji nisu znali, danas to razumeju".

„Zločin je zločin, koji ne poznaje etničku osnovu i ako jurimo jednu grupu, jedne nacionalnosti, a ne drugu, to je rasizam - to je nepravedno”, istakao je predsednik NISMA.

Kako je naveo, iako se njegova stranka protivila, poslanici parlamenta su glasali za Specijalni sud, a upitao je te koji su glasali - kako se sada osećaju.

Upozorio je, da pozivi za vođenje razgovora neće biti jedini, dodajući da će svaki član nekadašnje OVK biti pozvan od strane Specijalnog suda.

"Ovo nije ništa. Niste videli ništa od onog što ćete tek videti. Optužbe, presude, moguće presude... Svi koji su bili pripadnici OVK, biće pozvani”, zaključio je Ljimaj.


Tagovi: Specijalni sudOVKAlbanci

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije