21:18, 18.08.2019Izvor: Gazeta Metro, KoSSev

Mediji: Mustafa pozvao Haradinaja i Ahmetija na sastanak, pričaće se o koaliciji?Lider LDK, Isa Mustafa, pozvao je danas na sastanak Ramuša Haradinaja i Špenda Ahmetija, javila je Gazeta Metro, postavljajući istovremeno i pitanje da li je predizborna koalicija između LDK, AAK i PSD moguća.

mediji-mustafa-pozvao-haradinaja-i-ahmetija-na-sastanak-pricace-se-o-koaliciji

Foto: Gazeta Metro

Da su lider AAK, Ramuš Haradinaj i lider PSD, Špend Ahmeti dobili Mustafin poziv potvrdili su za Periskopi iz AAK, dodajući da je svrha sastanka razgovor o mogućoj predizbornoj koaliciji.

Dok su AAK i PSD veoma blizu ozvaničenja koalicije, LDK je već nedeljama pregovarao sa Samoopredeljenjem. Međutim, dogovor LDK i Samoopredeljenja, čini se da koči čvrst zahtev Samoopredeljenja da njihov lider, Aljbin Kurti bude kandidat koalicije za premijera. Kao trenutna najveća parlamentarna partija na Kosovu, LDK odbija da pristane na ovakav ustupak, ali redovno šalju poruku da su zainteresovani za Samoopredeljenje kao partnera u vladi nakon izbora.

Izvor Periskopija ocenjuje da su šanse za dogovor sa LDK „minimalne“, ali da još nije jasno šta će Mustafa ponuditi Haradinaju i Ahmetiju.

Ukoliko LDK, AAK i PSD uspeju da postignu dogovor o predizbornoj koaliciji, to će u potpunosti promeniti odnos političkih snaga koje nastoje da osvoje vlast na vanrednim izborima, piše dalje Periskopi, ocenjujući da su šanse da ove tri partije osvoje izbore „gotovo sigurne“.

To bi zakomplikovalo izborne računice PDK i Samoopredeljenja, druge dve velike partije, i nije jasno kakva bi bila njihova reakcija, navode.


Tagovi:

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije