09:40, 20.05.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Međunarodni zvaničnici na Kosovu pozvali političke lidere da razlike ostave po straniŠefica Kancelarije EU i specijalna predstavnica EU na Kosovu Natalija Apostolova, šefovi misija iz EU, ambasadori Norveške, Švajcarske i Ujedinjenog Kraljevstva, šef Evropske banke za obnovu i razvoj za Kosovo, kao i državni menadžer Svetske banke, stoje uz narod Kosova u ovim vremenima izazova i odlučni su da nastave sa podrškom za Kosovo da prevaziđe ovu krizu. 

medunarodni-zvanicnici-na-kosovu-pozvali-politicke-lidere-da-razlike-ostave-po-strani

Foto: Pixabay

“Mi cenimo za sada delotvorno upravljanje krizom zbog Covid-19 od strane tehničke vlade i naroda Kosova. Sada je od najveće važnosti da svi poštuju vladine uredbe za prevenciju širenja virusa”, navedeno je zajedničkom saopštenju.

Kako ističu veruju da, u vreme velike neizvesnosti, svi akteri treba da ostave po strani razlike i da zajedno rade za dobrobit naroda.

“Pozdravljamo sve prilike i mogućnosti za zajedničku diskusiju u odgovarajućim institucijama po pitanju mera koje su neophodne da bi se odgovorilo na izazov koji predstavlja Covid-19, što uključuje i ratifikaciju finansijskih aranžmana dogovorenih sa EU, zemljama članicama, drugim međunarodnim finansijskim institucijama, kao i nacionalnih mera za rešavanje zdravstvene i ekonomske krize”, ističe se u saopštenju.

Zvaničnici pozivaju sve strane da kao prioritet stave zdravlje građana i pozdravljaju sve prilike i mogućnosti za međunarodnu i regionalnu saradnju koja za cilj ima spašavanje života i zaštitu stanovništva od pandemije. 

Kako zaključuju slobodan regionalni protok medicinskih zaliha i osoblja je ključan za uspeh ovog poduhvata.


Tagovi: EUKorona virus

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije