11:08, 03.12.2020Izvor: radio Kontakt Plus

MFK: Obnova stambenih jedinica kroz subvencije za energetsku efikasnostMilenijumska fondacija Kosovo (MFK) raspisala je konkurs za dodelu subvencija za obnovu stambenih jedinica, kroz program Subvencije za energetsku efikasnost na Kosovu (SEEK), a u okviru paketa „Retrofiti za efikasnost domaćinstva“ (HER). Kroz ovaj paket subvencija obezbeđena su sredsdstva za radove na poboljšanju toplotne izolacije zidova, izolacije krovova, kao i nadogradnje opreme za energetsku efikasnost.

mfk-obnova-stambenih-jedinica-kroz-subvencije-za-energetsku-efikasnost

MFK

Na konkurs se mogu prijaviti sve zainteresovane porodice sa Kosova. Formular za prijavu donstupan je na linku: www. millenniumkosovo.org.  

Kroz HER paket projekta „Subvencije za energetsku efikasnost na Kosovu“ (SEEK) koristi imati preko 2.600 domaćinstava - kažu iz Milenijumske fondacije Kosovo. 

Specifični cilj HER paketa je smanjenje potrošnje električne energije u stambenom sektoru, sa posebnim fokusom na smanjenje upotrebe električne energije za grejanje i promociju upotrebe energetski efikasne opreme za grejanje.

SEEK je projekat vredan 20,6 miliona dolara i ujedno najveći projekat energetske efikasnosti u rezidencijalnom sektoru na Kosovu do danas. SEEK finansira Korporacija Milenijumski Izazovi (MCC), a sprovodi MFK sa svojim partnerima GFA Consulting Group i HPC International.


Tagovi: InfrastrukturaPomoć

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije