14:13, 05.05.2017Izvor: Radio Kim

Milićević: Nejasno kako će Komisija biti formiranaKOSOVSKA MITROVICA-   Treba pozdraviti svaku inicijativu koja bi vodila ka procesu pomirenja između Srba i Albanaca", kaže Miodrag Milićević direktor NVO Aktiv iz Kosovske Mitrovice, povodom inicijative predsednika Kosova Hašima Tačija za osnivanjem Komisije za istinu i pomirenje.

milicevic-nejasno-kako-ce-komisija-biti-formirana

facebook

Milićević, međutim, ističe da je u ovom momentu nejasno kako će ta Komisija izgledati i po kojim principima biti formirana.

To, kako kaže, nije zaključeno ni na današnjem satanku na kojem je prisustvovao zajedno sa ostalim predstavnicima civilnog sektora.

"Sastanak je bio uopšten i bez nekih jasnijih zaključaka, osim po pitanju nekih rokova koji su postavljeni u odnosu na davanje komentara na predloženu uredbu. Ta predložena uredba će se odnositi na formiranje same Komisije, međutim, imajući u vidu današnje komentare i sve ono što je izrečeno tokom današnjeg sastanka, smatram da će biti tu poprilično mnogo izmena, ne samo u predlogu, nego i u sastavu same Komisije, naravno i po pitanju njenog mandata", kaže Milićević za RTV Kim.


Tagovi:

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije