19:24, 16.10.2020Izvor: KoSSev

Odbijeni zahtevi za odbacivanje optužnice protiv 33 pripadnika Kosovske policijeOdlukom Osnovnog suda u Prištini odbijeni su kao neosnovani zahtevi za odbacivanje optužnice branioca 33 pripadnika Kosovske policije, uhapšenih 2019. godine na severu Kosova, zbog sumnje da su počinili krivična dela "zloupotreba službenog položaja" i "primanje mita".

miljkovic-odbijeni-zahtevi-za-odbacivanje-optuznice-protiv-optuzenih-policajaca-u-slucaju-krijumcarenje

Foto: KoSSev

Ujedno su delimično usvojeni prigovori odbrane na iznete dokaze, kazao je za portal KoSSev advokat jednog od optuženih, Predrag Miljković.

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je 18. maja optužnicu protiv osumnjičenih policajaca, koji su uhapšeni u sklopu akcija pripadnika Specijalnih jedinica Kosovske policije i Policijskog inspektorata Kosova poznatih kao "krijumčarenje".

Advokati optuženih potom su uputili zahtev za odbacivanje optužnice.

Grupa koju su mahom činili pripadnici Kosovske policije, prvobitno se teretila i za učešće u organizovanoj kriminalnoj grupi, da bi tužilac proletos naknadno odustao od ovog dela optužnice protiv većine iz ove grupe.

Međutim, kako je potvrdio za portal KoSSev advokat Predrag Miljković, sudija Albina Šabani-Rama donela je rešenje kojim se odbijaju kao neosnovani zahtevi za odbacivanje optužnice.

Miljković je kazao da će protiv ovog rešenja odbrana blagovremeno uložiti žalbu.

Sa druge strane, sudija je odlučila da delimično usvoji prigovor odbrane na dokaze koje je iznelo Specijalno tužilaštvo.

Miljković je kazao da je usvajanje prigovora odbrane o dokazima, samo korak ka dokazivanju istine i onome na šta odbrana ukazuje od početka.

„Podržavamo odluku sudije da se ovi dokazi odbace kao neprihvatljivi i nadamo se da ćemo do kraja postupka dokazati da su optužbe protiv naših klijenata neosnovane kao i da nema dovoljno dokaza da bi se isti proglasili krivima“, dodao je Miljković.

Podsetimo, 33 optuženih u slučaju krijumčarenje uhapšeni su 28/29. maja 2019. godine, nakon čega im je određena mera pritvora. Ova mera, a uz jemstvo ukinuta je 20. avgusta.


Tagovi: PravosuđeKosovska policija

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije