11:05, 06.08.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

Hodžić na “Dokufestu”: Različitost u tradicijama treba da bude naša snaga, a ne slabostMeđunarodni festival filma “Dokufest” održava se u Prizrenu. Trećeg festivalskog dana, “Dokufestu” je prisustvovala ministarka administracije i lokalne samouprave u kosovskoj vladi  Adrijana Hodžić.

ministarka-hodzic-na-dokufestu-razlicitost-u-tradicijama-treba-da-bude-nasa-snaga-a-ne-slabost

MALS

Ministarka Hodžić je u obraćanju naglasila da je ‘’višejezičnost  vrednost koju treba gajiti”.

“Umesto da bude element podele između zajednica i različitosti u našem društvu, višejezičnost bi trebalo koristiti kao sredstvo, tj. “alat” koji nas zbližava i omogućava da prevaziđemo izazove koji su nastali kao rezultat lošeg raspleta situacije iz 99-te, da nepoverenje zamenimo poverenjem, da netrpeljivost zamenimo suživotom, da nerazumevanje zamenimo razumevanjem, da različitost u tradicijama bude naša snaga, a ne slabost” – istakla je Hodžić.
 
Ona je ukazala da je sve ono o ono o čemu govori, zapravo jedna ljudska, moralna misija, ali ujedno i zajednička  borba za stvaranjem osnovnih uslova za izgradnju budućnosti, koja je usmerena ka suživotu.

“Pre svega, verujem da svi mi želimo svetlu budućnost za buduće generacije, i zato je naš doprinos ujedno i naša obaveza” – navela je Hodžić. 
 
Međunarodni filmski festival ’’Dokufest’’ , 18. po redu,  trajaće do nedelje. 

Tokom 9 festivalskih dana biće prikazano preko 280 filmova, od kojih  se više od 100 takmiči u 6 kategorija.


Tagovi:

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije