20:24, 13.01.2020Izvor: Gazeta Express / Kosovo Online

Ministarstvo finansija traži hitnu akciju Skupštine Kosova po pitanju budžetaMinistarstvo finansija upozorilo je da će, u slučaju da nova kosovska vlada i parlament ne odobre novi Zakon o budžetu, sve isplate i sve ostale budžetske obaveze biti prekinute 28. februara, odnosno 31. marta.

ministarstvo-finansija-trazi-hitnu-akciju-skupstine-kosova-po-pitanju-budzeta

Foto: RTV KIM

"U situaciji kada novi Zakon o budžetu nije odobren od nove vlade i skupštine, sve isplate, uključujući plate bezbednosnih agencija i državnih službi, penzije i druge vrste socijalne pomoći, kao i sve ostale budžetske obaveze ukinuće se 28. februara, odnosno 31. marta i trezor Kosova će dozvoliti plaćanja po javnom dugu koja mogu da se izvrše do roka plaćanja, u skladu sa Zakonom o budžetu, član 24. stav 3", navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Ministarstvo je istaklo da nakon 31. marta nijedna budžetska organizacija ili drugi javni organ, neće moći da odobri bilo kakve troškove ili isplate do usvajanja novog Zakona o budžetu.

Takođe, Ministarstvo je poručilo da odgovornost ostaje na institucijama koje su rezultat izbora 2019. godine, da omoguće formiranje organa skupštine i vlade za rešavanje problema budžeta i nacrta budžeta za 2020. godinu, što hitnije.


Tagovi: BudžetKosovoVlada Kosova

Povezane vesti
Najčitanije


11:09, 16.02.2020

16:19, 12.02.2020


Najnovije