11:57, 28.11.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

Mitrovački predškolci pobedili na festivalu scenskih minijatura (FOTO)Na šestom Festivalu scenskih minijatura u Leskovcu, deca predškolskih grupa PU "Danica Jaramaz" iz Kosovske Mitrovice,osvojila su prvo mesto dramskim nastupom "Osam vekova kroz nebesko carstvo".

mitrovacki-predskolci-pobedili-na-festivalu-scenskih-minijatura-foto

Foto: PU "Danica Jaramaz"

Predškolci “Danice Jaramaz”, zahvaljujući finansijskoj podršci Privremenog opštinskog organa Kosovska Mitrovica, po prvi put su učestvovali na ovom festivalu zajedno sa svojim vaspitačicama, i kako su za Kontakt Plus radio naveli, “učinili ponosnim naš grad i našu ustanovu”.

Na ovogodišnjem šestom Festivalu scenskih minijatura, koji je održan u minula dva dana u leskovačkom Kulturnom centru, izvedeno je 19 predstava i 5 minijatura u kojima učestvuje više stotina mališana uzrasta od 5 do 15 godina iz svih krajeva Srbije.

Pored predškolaca iz Kosovske Mitrovice, učestvovavalo je još 20 ekipa iz Zaječara, Valjeva, Kraljeva, Požarevca, kao i osnovnih škola iz Leskovca. 

U pratećem programu održani su: likovna radionica, druženje sa pesnicima i piscima, kao i likovna izložba. 

Festival scenskih minijatura specifičan je po tome što na njemu deca uzrasta 5-15 godina mogu da prikažu kratke igrane forme kao što su dramuleti, igrokazi, plesne i akrobatske tačke, pantomime.

Kako ističu organizatori, Festival scenskih minijatura  zauzima značajno mesto na mapi kulturnih dešavanja u Srbiji s obzirom na to da ima za cilj podsticanje dece da se bave scenskim izrazom.

Ovogodišnji  Festival scenskih minijatura podržalo je Ministarstvo kulture Republike Srbije sa  250.000 dinara .

Aleksandar Spirić čestitao pobedu mitrovačkim predškolcima

Predsednik Privremenog opštinskog organa Aleksandar Spirić, čestitao je danas pobedu mitrovačkim predškolcima na Festivalu scenske minijature, održanom minula dva dana u Leskovcu.

On je naveo u čestitki, da osvojeno prvo mesto, “za sve nas predstavlja i radost i ponos i sreću jer znamo u šta ulažemo i kako nam vraćate”. 

Spirić je istakao da su polaznici PU “Danica Jaramaz” ambasadori dobrote i znanja, jer svakim svojim postupkom, svakom izgovorenom rečju pokazuju ,iako još maleni, "koliko ponosa i svetu krv Nemanjića u sebi nosite”. 

 Tagovi: Deca

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije