Gračanica: Počeo festival “Filmsko leto za mlade”

Festival “Filmsko leto za mlade” počeo je projekcijom filmova na otvorenom u Gračanici. U dvorištu Doma kulture "Gračanica" za posetioce su postavljeni lejzi begovi, a uz ...
Image

Oko 50 lejzi begova bilo je popunjeno. Na prijatnoj večernjoj temperaturi, mladi su gledali dva filma. Oni najmlađi su, u 20 časova, gledali film “Moje slatko čudovište”.

“Svidelo mi se, bilo je lepo i skroz je drugačuje kad sedimo ovako napolju. U filmu se radilo o princezi koja postaje kraljica I traži svoju ljubav, princa, ali je ispalo da taj princ nije stvaran”, kazao je Jovan Perić iz Gračanice.

Oni malo stariji su od 21.30 imali priliku da pogledaju film “Planina smrti”.

“Plakala sam, bilo je emotivno, od početka je bio napet film, od početka se osećala neka ogromna tenzija i strašno je da se cela planina obrušava oko vas i da ne znate šta se dešava. Nisam očekivala da će film biti napolju, ali je bilo jako lepo”, rekla je za RTV Kim Sofija Stanković iz Vranja.

Posetioci kažu da je tokom leta, gledanje filmova napolju bolja opcija.

“Leti mislim da je bolje napolju, idealna je atmosfera za neku komediju. Film je bio okej, ali bi bolje bilo da je neka komedija”, rekao je Đorđe Marković.

“Svideo mi se set up, jedna mala kritika je da sledeći put malo podignu platno zato što se iz poslednjih redova prevod ne vidi baš dobro. Inače ostalo je sve bilo super”, kazao je Novak Spasić.

Urednik filmskog programa Doma kulture “Gračanica”, Boban Jevtić, kaže da je zadovoljan posetom i da se nada da će i narednih noći poseta biti na istom nivou.

“Prvi i opšti utisak je bio fenomenalan. Sve lejzi beg fotelje su bile popunjene, tako da je publika ispunila naša očekivanja. Mi smo prezadovoljni posetom i nadamo se da će tako biti i naredne dve noći i apelujemo na sve one koje imaju slobodnog vremena da nas narednih noći posete i pogledaju filmove koje smo pripremili za njih”, naveo je Jevtić.

Filmski festival “Filmsko leto za mlade” traje do 19. avgusta.

Ljubitelji kinematografije će večeras, ispred Doma kulture, sa početkom od 20 časova, moći da pogledaju filmove “Leto kada sam naučila da letim” i “Bilo jednom u Srbiji”.

Kim 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.