10:00, 11.12.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

Mitrovica: Izložba skulptura “Relacije” večeras u Galeriji Fakulteta umetnostiIzložba skulptura ”Relacije”, autora Miloša Šarića i Slaviše Mihajlovića, biće otvorena večeras u 20h, u Galeriji Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici.

mitrovica-izlozba-skulptura-relacije-sutra-u-galeriji-fakulteta-umetnosti

Foto: Fakultet umetnosti

Izložba “Relacije” obuhvata petnaest skulptura autora Miloša Šarića i Slaviše Mihajlovića, čija je težnja da svoj dosadašnji rad prikažu u mestu iz kojeg je i počelo njihovo likovno usavršavanje.

Miloš Šarić (Leskovac, 1991.) završio je osnovne akademske studije vajarstva na Fakultetu umetnosti u Prištini - Zvečanu 2014. godine. Master akademske studije Primenjenog vajarstva, završio je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2015. godine, a na istom Fakultetu je i doktorirao, na studijskom programu ”Primenjene umetnosti i dizajn” 2019. godine.

Dobitnik je treće nagrade žirija i publike na konkursu “Beogradski čitač” 2015. godine. Izlagao je na četiri samostalne i na više od sedamdeset kolektivnih i međunarodnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Učesnik je nekoliko likovnih kolonija. Njegova dela nalaze se u javnim i privatnim kolekcijama. Član je ULUS-a i ULUPUDS-a od 2016. godine. Živi i stvara na relaciji Vlasotince - Beograd.

Slaviša Mihajlović (Kosovska Kamenica, 1991.) završio je osnovne akademske studije na Fakultetu umetnosti u Prištini - Zvečanu na odseku vajarstva, u klasi prof. Peka Nikčevića 2014. godine. Master akademske studije Primenjenog vajarstva, završio je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2015. godine.

Dobitnik je nekoliko nagrada za skulpturu. Učestvovao je na više grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu, kao i u više likovnih kolonija i projekata. Jedan je od osnivača Kulturnog skloništa "KRIK" u Kosovskoj Kamenici. Živi i stvara u Kosovskoj Kamenici.


Tagovi: MitrovicaKosovoKultura

Povezane vesti
Najčitanije


20:29, 14.01.2020


Najnovije