20:52, 16.10.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Mitrovica: Izložbom dečjih radova otvoren "Kaktus" festivalFestival dečjeg stvaralaštva “Kaktus”, drugi po redu, počeo je večeras u Privatnom kulturnom centru “Akvarijus” u Kosovskoj Mitrovici.

mitrovica-izlozbom-decjih-radova-otvoren-festival-kaktus-u-pkc-akvarijus

Radio Kontakt Plus

Prvi dan festivala bio je rezervisan za likovno stvaralaštvo.

Mitrovičkoj publici, pored članova “Malog ateljea”, predstavili su se i klinci iz privatnog ateljea “Kameleon” iz Leposavića.

Osnivač “Kameleona” Vesna Sekulić, nije krila emocije i kazala je da je veoma ponosna na svoje đake.

“Naš atelje postoji godinu dana, ali mi smo za to vreme radili vredno i stvarali svašta nešto... Zato smo i rešili da vam se predstavimo ovde večeras", dodala je Sekulić.

Nakon otvaranje izložbe dečjih radova, dodeljene su i diplome članovima “Malog ateljea”, koji su redovno pohađali kreativne radionice i ostvarili najbolje rezultate.

Potom je održana interaktivna umetnička radionica.

U okviru ove trodnevne manifestacije, PKC “Akvarijus” će okupiti mališane iz različitih delova Kosova i Metohije, koji će svoju kreativnost iskazati kroz likovni, scenski i muzički vid umetnosti.

Subota je predviđena za ljubitelje scenske umetnosti. Biće izvedene tri predstave dečjih pozorišta sa Kosova i Metohije.

U nedelju, trećeg dana festivala, sledi poetsko-muzički program, gde će se po prvi put predstaviti novoformirani hor "Deca neba".

U programu će učestvovati i članovi pevačke sekcije iz Stanišora, koja okuplja decu iz Kosovskog Pomoravlja, kao i solo izvođači na gitari i pevanju iz Kosovske Mitrovice.

Detaljan program i satnicu festivala pogledajte OVDE.

Zbog propisanih mera zaštite od širenja korona virusa, organizatori su bili prinuđeni da ograniče broj posetilaca na festivalu.

Organizator festivala je Privatni kulturni centar “Akvarijus”.Tagovi: KulturaDecaKosovoMitrovica

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije