18:55, 29.09.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Mitrovica: Najavljena izgradnja bazena u sklopu sportsko-rekreativnog centraVršilac dužnosti gradonačelnika, Aleksandar Spirić i glavna izvršna službenica opštine Severna Mitrovica, Adrijana Hodžić, u prisustvu zamenika kosovskog premijera i ministra administracije lokalne samouprave Gorana Rakića, danas su dočekali specijalnog predstavnika EU na Kosovu Tomaša Sunjogua, kojem je ovo prva poseta projektima finansiranim od strane Evropske unije i Razvojnog fonda za Sever u opštini Severna Mitrovica.

mitrovica-najavljena-izgradnja-bazena-u-sklopu-sportsko-rekreativnog-centra

Foto: Opština Severna Mitrovica

Tom prilikom zvaničnici su obišli zgradu opštine Severna Mitrovica i sportsku halu koja je finansirana iz Razvojnog fonda za Sever.

Vršilac dužnosti gradonačelnika Severne Mitrovice, Aleksandar Spirić, naglasio je da je ovaj grad iznedrio velike sportiste, pa je samim tim ova lokalna samouprava nakon 20 godina dobila halu koja je bila preko potrebna. 

“Hala je samo početak izgradnje sportskog kompleksa, pa u narednom periodu očekujemo da ćemo nastaviti razgovore o daljoj saradnji, uključujući izgradnju sportskog bazena koji bi dao pečat novom sportsko-rekreativnom centru u našem gradu”, rekao je Spirić. 

Hodžić je istakla da opština Severna Mitrovica ima preko 2.000 sportista kojima je ova hala bila neophodna, kako bi nastavili da neguju svoje talente. 

“U skladu sa tim, posebno izražavam neophodnost za proširenje mogućnosti za mlade sportiste i sve one koji se bave sportom rekreativno, kroz nove sportske terene, teretane na otvorenom, trim staze, a posebno želim da istaknem tradiciju Severne Mitrovice u sportu i pohvalim sve do sada postignute rezultate”, podvukla je Hodžić.


Tagovi: Adrijana HodžićEUAleksandar SpirićGoran RakićMitrovicaTomaš Sunjog

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije