13:42, 02.12.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Mitrovica: Napadnut vozač Hitne pomoći dok je prevozio pacijentaVozač Hitne pomoći G. Z. (1964), zadobio je lake telesne povrede kada je fizički napadnut u severnom delu Mitrovice od strane nepoznate osobe dok je prevozio kovid pozitivnog pacijenta, potvrdio je za Radio Kontakt Plus, portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

mitrovica-napadnut-vozac-hitne-pomoci-dok-je-prevozio-pacijenta

Radio Kontakt Plus

Do incidenta je došlo juče u ulici Knjaza Miloša, kada osumnjičeni nepoznati vozač nije dao prednost vozilu Hitne pomoći, preprečivši mu put, da bi potom izašao iz automobila i fizički napao vozača Hitne pomoći, srpske nacionalnosti.  

“Policijska stanica u Mitrovici je u 13.05 obaveštena da je došlo do napada na vozača sanitetskog vozila. Na licu mesta patrola je zatekla žalioca, koga je odvezla u Zdravstveni centar u Mitrovici radi ukazivanja lekarske pomoći, gde su mu konstatovane lake telesne povrede”, rekao je Radović.

Oštećeni je u policijskoj stanici izjavio da vozilo koje se kretalo ulicom Knjaza Miloša, nije ispoštovalo prvenstvo prolaza vozila Hitne pomoći, koje je bilo pod rotacijom, prevozeći kovid pozitivnog pacijenta iz Doma zdravlja, i da je nepoznati vozač fizički nasrnuo na njega, nanevši mu lake telesne povrede, dodao je Radović.

O incidentu je obavešten tužilac koji je naložio da se slučaj otvori. 

Istraga je u toku.


Tagovi: NapadZdravstvoIncidentMitrovica

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije