14:21, 15.01.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Mitrovica: Ove godine adaptacija toplovoda do Tehničke školeAdaptacija toplovoda koji povezuje zgradu Srednje tehničke škole “Mihailo Petrović Alas” sa gradskom toplanom u Kosovskoj Mitrovici, biće realizovana tokom ove godine, najavljeno je danas iz lokalne samouprave.

mitrovica-ove-godine-adaptacija-toplovoda-do-tehnicke-skole

Radio Kontakt Plus

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić obišao je danas gradsku toplanu, za čiji remont i adaptaciju su, podsetio je, prošle godine izdvojena određena finansijska sredstva.

“Ono što je planirano za ovu godinu zajedno sa Kancelarijom za KiM, realizovaćemo adaptaciju toplovoda koji povezuje Srednju tehničku školu ‘Mihailo Petrović Alas’, u čijoj zgradi se nalazi i nekoliko drugih škola. Sa sredstvima u iznosu od 4.630.000 dinara uspećemo da poboljšamo samo grejanje u toj zgradi. Tu se nećemo zaustaviti, naš cilj je da toplana uvek ima i više nego dovoljne količine mazuta” - rekao je Spirić. 

On je dodao da radnike treba da ohrabri obećanje Vlade Srbije o uvećanju plata od pet odsto u javnom sektoru od ovog meseca. 

Prema njegovim rečima, radnici toplane zaslužuju i veću novčanu satisfakciju i podršku, jer su i pored problema izazvanih uvođenjem takse od 100 odsto od strane Prištine, uspeli da omoguće  funkcionisanje u punom kapacitetu i obezbede dovoljno toplotne energije za korisnike, u prvom redu škole.

Upravnik gradske toplane Radoslav Nikolić je ukazao da je najveći problem dotrajala primarna mreža koja je stara preko 40 godina.

“Bilo bi dobro da se zamene pojedine deonice koje su kritične. Znamo da nema dovoljno novca u budžetu, ali u ovoj godini će se odrediti prioriteti da se to zameni, da bismo imali što manje problema sa toplovodom i gubicima toplotne energije” – rekao je Nikolić. 

On je dodao da problem u funkcionisanju predstavljaju nelegalni objekti iznad toplovoda, zbog kojih je radnicima toplane otežan prilaz do mesta kvarova.

Gradska toplana koristi niskosumporni mazut, u cilju smanjenja nivoa zagađenja vazduha, napomenuo je Nikolić. Tagovi: MitrovicaAleksandar SpirićToplana

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije