11:43, 06.08.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

Mitrovica: Priveden zbog pokušaja ubistvaZbog pokušaja ubistva u severnom delu Mitrovice sredinom maja, jedno lice je privedeno juče i određeno mu je policijsko zadržavanje, potvrđeno je za Kontakt Plus iz Kosovske policije.

mitrovica-priveden-zbog-pokusaja-ubistva

Radio Kontakt Plus

Regionalni portparol Kosovske policije poručnik Branislav Radović, rekao je za Kontakt Plus, da je u pitanju slučaj koji se dogodio 18.maja u severnom delu Mitrovice i koji je okarakterisan kao ubistvo u pokušaju. 

Za pokušaj ubistva  lica R.M. (1997.) iz Mitrovice,  osumnjičen je  J.T. (1993.), takođe iz Mitrovice.

Oba lica su srpske nacionalnosti. 

Radović je rekao da je po usmenom ovlašćenju sudije Osnovnog suda u Mitrovici, izvršen pretres na tri lokacije u Severnoj Mitrovici, tragajući za osumnjičenim i sredstvom izvršenja navedenog krivičnog dela. 

Tokom pretresa nije pronađen niti konfiskovan nijedan predmet od interesa za dalji tok istrage, naveo je Radović. 

Po pismenom ovlašćenju tužioca, osumnjičeni je priveden i njemu je nakon saslušanja, odlukom tužioca određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, precizirao je Radović. 

Osumnjičeni je smešten u centar za zadržavanje PU Leposavić. 

Dvadesetdvogodišnji  R. M. ranjen je  iz vatrenog oružja  18.maja, kada je na njega pucano ispred jedne od zgrada u neposrednoj blizni šetačke zone u centru severnog dela Mitrovice.

Jedno lice, osumnjičeno za umešanost u pokušaj ubistva, privedeno je dan nakon pucnjave, i  odlukom sudije Osnovnog suda određen mu je sudski pritvor do 30 dana.


Tagovi: Mitrovica

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije