15:20, 14.10.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

Mitrovica: Proglašeni pobednici "WESG Invitational 2019" esports turnira (FOTO)Pobednici "WESG Invitational 2019" esports turnira, održanog proteklog vikenda u Kosovskoj Mitrovici su “KIM Kardashians”, "ARES" i Aleksandar Krstić.

mitrovica-proglaseni-pobednici-wesg-invitational-2019-esports-turnira-foto

Radio Kontakt Plus

Oko 150 mitrovičkih gejmera družilo se minulog vikenda u Mitrovačkom dvoru, na prvom takmičenju ovog tipa održanom na prostoru KiM.

Pobednici u timskim igrama su: za Dota 2 “ARES” (Filip, Vasilije, Mihajlo, Stefan, Đorđe i Aleksandar) i za CS:GO ekipa “KIM Kardashians” (Stefan, Nikola, Lazar, Danilo i Stojan) i individualno - PES 20 Aleksandar Krstić.

Prema rečima predstavnika Esports Saveza Srbije, Dalibora Marinovića, u okviru turnira, a zahvaljujući svesrdnoj podršci Privremenog opštinskog organa, takmičarima je na raspolaganju bila obezbeđena sva profesionalna oprema, tako da su mogli da iskažu sav svoj potencijal. 

Turnir su u direktnom prenosu zainteresovani mogli da prate i putem video-strima (streaming), a bio je obezbeđen i kaster (stručni komentator).

“Najbolji mitrovički gejmeri će predstavljati Srbiju na predstojećem regionalnom takmičenju u Beogradu”, ističe Marinović.

Pobednik tog turnira obezbeđuje plasman na turnir u Čongingu (Chongging), koji se održava marta naredne godine.

WESG (World Electronic Sports Games) je inače brendirani međunarodni esports turnir, odnosno, najveći turnir reprezentativnih timova koji se održava u Kini.

Pomenuto takmičenje organizovali su Esports Savez Srbije i ARES gaming iz Kosovske Mitrovice, u saradnji sa Privremenim organom opštine Kosovska Mitrovica.

Radio Kontakt plus ovim mladim gejmerima želi uspešno predstojeće takmičenje.Tagovi: MladiTakmičenje

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije