10:41, 25.03.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Mitrovica: Tri lica poslata u karantin u Prištini zbog kršenja mera o zabrani kretanja, zaplenjen pištoljZbog “Nepostupanja po zdravstvenim propisima tokom epidemije” i “Neovlašćenog vlasništva, kontrole i posedovanja vatrenog oružja“, Kosovska policija privela je juče tri osobe u Severnoj Mitrovici, nakon čega su upućene u karantin u Prištinu. Zbog kontakta sa njima četiri policajca poslata su u samoizolaciju.

mitrovica-tri-lica-poslata-u-karantin-u-pristini-zbog-krsenje-mera-o-zabrani-kretanja-zaplenjen-pistolj

Radio Kontakt Plus (arhiva)

Patrola policijske stanice Mitrovica Sever, u ulici Vlade Ćetkovića zaustavila je sinoć vozilo marke Tojota zbog kršenja mere zabrane kretanja u vremenu od 20h od 6h, potvrdio je Kontakt Plus radiju regionalni portparol Kosovske policije poručnik Branislav Radović.

Prema njegovim rečima, tri lica koja su bila u vozilu privedena su u policijsku stanicu, obzirom da je nakon kontrole lica i vozila pronađeno vatreno oružje, pištolj marke M57, sa jednim okvirom i 4 metka, kalibra 7,62 mm u iliegalnom posedu.

"Za vozilo, kosovski Albanac sa inicijalima F.L. (1992) nije imao nikakvu dokumentaciju, a u vozilu su pronađene tri različite registarske tablice, kosovskog registracionog područja. U vozilu su bila još dva lica kosovski Albanac sa inicijalima B.L. (1999) i Srpkinja M.K. (1999), rođena u Republici Srbiji. Obavešten je dežurni tužilac koji je okarakterisao slučaj kao neovlašćeno vlasništvo, kontrola i posedovanje vatrenog oružja, a slučaj ide u redovnu proceduru. Za vozilo će se naknadno utvrditi činjenično stanje“, kazao je Radović.

Gore navedena lica se terete i za krivično delo “Nepostupanje po zdravstvenim propisima tokom epidemije”.

Srpkinja M.K. je kazala da je 21. marta prešla administrativni prelaz, ali ilegalnim putem. 

To je prijavljeno call centru u Prištini, a lica su nakon završene procedure u policiji prebačena u Centar za epidemiju odnosno karantin u Prištini.

Četiri policajca koja su bila u kontaktu sa privedenim licima, a zbog trenutne epidemije, stavljeni su po naređenju u samoizolaciju.


Tagovi: MitrovicaHapšenjeKorona virus

Povezane vesti
Najčitanije


09:34, 03.07.2020


Najnovije