08:41, 24.04.2019Izvor: Kossev, Radio Kontakt plus

Mitrovica: Prošle godine utrošeno nešto više od pet miliona evraU prethodnoj godini, opština Severna Mitrovica je utrošila 5.116.042 evra, saopšteno je juče na redovnoj sednici skupštine opštine na kojoj su predstavljeni godišnji izveštaji o radu opštine za 2018. godinu, kao i finansijski izveštaj za istu godinu. 

mitrovica-u-2018-utroseno-48-miliona-evra

Foto: Radio Kontakt plus (arhiva)

Od ukupno utrošenog iznosa, 4.847.744 evra utrošeno je iz osnovnog granta kosovske vlade, dok ostalo čine donacije.

Na sednici su, između ostalog, usvojene dve odluke – odluka o prenosu sopstvenih opštinskih prihoda za 2017. i 2018. godinu u budžet za ovu godinu, kao i odluka o prenosu sredstava iz Razvojnog fonda. Obe odluke su, sa zakašnjenjem zbog nefunkcionisanja SO, usvojene na zahtev kosovskog ministarstva finansija.

„Na zahtev ministarstva finansija dužni smo da usvojimo ove dve odluke“, rekao je predsednik SO Severna Mitrovica, Dejan Gurešić.

Izveštaj o radu opštine koji je do sada predstavljala bivša šefica opštinske administracije, Adriana Hodžić, odbornicima je predstavio direktor direkcije za zdravstvo, Vladimir Jakšić.

Jakšić je odbornike obavestio da se od opštinskog prihoda za 2017. i 2018. prenosi ukupno 63.172 evra, a ovaj iznos rebalansiran je po budžetskim linijama u skladu sa nalogom Ministarstva finansija, „bez mogućnosti da skupština na to utiče“.

Preko 350.000 evra za vatrogasnu stanicu i halu sportova

Na ovoj sednici takođe je usvojena odluka o prenosu sredstava iz Razvojnog fonda za Sever iz kojeg se, finansiraju dva projekta – zgrada vatrogasne stanice i hala sportova.

„Za potrebe izgradnje vatrogasne stanice prenosi se neutrošeni iznos u visini od 9.447 evra i dodatni iznos od 125.846 evra. Za objekat hale sportova, takođe iz prvog transfera, prenosi se 406 evra i dodatni iznos od preko 226.305 evra“, objasnio je Jakšić.

Pored obrazlaganja dve odluke o rebalansu sredstava, Jakšić je ujedno predstavio i godišnje izveštaje o radu opštine za 2018. godinu i finansijski izveštaj.

U izveštaju o radu opštine se navodi da su „angažovanjem svih zaposlenih realizovani svi planirani projekti i ciljevi“.

 

 

 


Tagovi: Mitrovica

Povezane vesti