09:48, 03.03.2019Izvor: Radio Kontakt plus

Mitrovica: Uskoro počinje izgradnja aneksa vrtića (foto)Nakon otvaranja isturenog odeljenja predškolske ustanove  “Danica Jaramaz” u Kos. Mitrovici, vrtić uskoro očekuje novo proširenje kapaciteta.Počelo je raščišćavanje terena pored zgrade obdaništa, gde bi ovog ili narednog meseca trebalo da počne izgradnja aneksa ove vaspitno-obrazovne ustanove.

mitrovica-uskoro-pocinje-izgradnja-aneksa-vrtica

Radio Kontakt plus

Za aneks koji će uskoro biti sagrađen, sredstva je obezbedila Vlada Republike Srbije, kaže za Kontakt Plus direktorica PU "Danica Jaramaz" Gorica Marinković.

“Biće tu još dve sobe odnosno dve grupe, kao i fiskulturna sala površine preko 100m2. Nadamo se da će se sa izgradnjom krenuti u toku marta, eventualno aprila, i da ćemo se proširiti” – kaže Marinković.

Uslovi rada u isturenom odeljenju PU “Danica Jaramaz” u naselju Bošnjačka mahala, koje je otvoreno krajem januara,  u skladu su sa svim standardima, kaže Marinković i dodaje da je prva nedelja bila period adaptacije, a sada funkcionišu sa punim radnim vremenom od pola 7 do 16h.

Prema njenim rečima, od otvaranja objekta još oko 15-oro dece upisano je naknadno, neki su već krenuli, a neki će krenuti ovih dana. Kapacitet objekta je za oko sto mališana, a trenutno ih ima oko 50.

“Imamo četiri radne sobe koje su prostrane, osvetljene i opremljene svim audio – vizuelnim sredstvima. Svaka soba ima zaseban toalet. Svi didaktični materijali su tu, igračke za decu… tako da im je boravak u potpunosti obezbeđen” – kaže Marinković.  

U ovom odeljenju vrtića trenutno rade 4 vaspitača – u jaslenoj grupi 2 medicinske sestre i vaspitači, i 2 vaspitača u vaspitnoj grupi, a u planu je angažovanje još jednog, kako je i bilo predviđeno.

Marinković kaže da im uvek nedostaje kadrova, ali ističe dobru saradnju sa lokalnom samoupravom koja im, s obzirom na to da je na snazi zabrana zapošljavanja, uvek izlazi u susret finansiranjem radnika koji se primaju na određeno vreme. 

PU “Danica Jaramaz” i J.U. Dečiji vrtić “Čika Jova Zmaj” iz Foče potpisali su krajem maja prošle godine  povelju o saradnji, a uskoro je u planu i novo bratimljenje, sa vrtićem iz Iriga.

“Taj primer se pokazao kao jako dobar, tako da uskoro najavljujem i novu saradnju sa vrtićem iz Iriga. Već smo imali neke kontakte i možda već u aprilu u Irigu bude potpisana povelja o našoj saradnji. Imamo i otvoren poziv da u aprilu povedemo decu u Vrdnik banju, gde ćemo biti smešteni u njihovom vrtiću, o njihovom trošku” – kazala je Marinković.Tagovi:

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije