12:37, 20.05.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Mitrovica: Uskoro završetak asfaltiranja kružnog tokaZavršetak prve faze radova na kružnom toku, u tački spajanja ulica Kralja Petra I i Knjaza Miloša, očekuje se za nekoliko dana, dok se finalizacija kompletnog projekta očekuje u narednih mesec dana.

mitrovica-uskoro-zavrsetak-asfaltiranja-kruznog-toka

Radio Kontakt Plus

Sredstva za prvu fazu, u iznosu od 6.430.000 dinara obezbedila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić istakao je da će izgradnjom kružnog toka umnogome biti olakšan saobraćaj u gradu.

Asfaltiranje kružnog toka počelo je danas, a prema Spirićevim rečima, završava se za tri do četiri dana.

"Druga faza obuhvata izgradnju fontane, ovih dana biće urađena predračunska vrednost, a imamo obećanje da će i za to sredstva obezbediti Kancelarija za KiM, dodao je Spirić.

On je za naredni period najavio realizaciju velikog broja infrastrukturnih projekata, pa je pozvao građane na strpljenje zbog radova koji će se izvoditi u gradu.

“To je jasan pokazatelj da smo odlučni da se borimo i stvaramo bolju Kosovsku Mitrovicu za našu decu, jer njihova budućnost zavisi isključivo od nas i od toga koliko ćemo biti opredeljeni da radimo”, podvukao je Spirić.

Takođe, pozvao je građane Kosovske Mitrovice da daju predloge projekata koje je, po njima, potrebno realizovati u cilju unapređenja grada.  

“Samo malo strpljenja za građane, jer znamo da radimo ispravnu stvar i želimo da bitne infrastrukturne i bitne stvari za naš grad rešavamo svi zajedno. Pozivamo građane da nam se javljaju putem društvenih mreža i kol – centra, da nam daju sugestije i predloge o tome koji projekti nedostaju i neophodni su našem gradu, kako bismo ga unapredili. Želimo da građani budu maksimalno uključeni i da biraju koje projekte da započnemo i zajedno da završimo”, naglasio je Spirić. 

Podsetivši da se sa planiranim radovima kasnilo gotovo tri meseca zbog pandemije korona virusa, Spirić je izrazio nadu da će veliki broj projekata biti ne samo započet, već i završen do sredine i do kraja godine.Tagovi: Aleksandar Spirić

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije