20:06, 12.01.2021Izvor: KoSSev

Mitrovica: Voda ušla u više kuća uz obalu Ibra, vatrogasci i policija na terenuUsled porasta nivoa Ibra, u više kuća na obali ove reke u Kosovskoj Mitrovici je ušla voda. Vatrogasci i pripadnici Kosovske policije su na terenu i pomažu u evakuaciji, saznaje portal KoSSev.

mitrovica-voda-usla-u-vise-kuca-uz-obalu-ibra-vatrogasci-i-policija-na-terenu

KoSSev

Više opština na Kosovu su već danima poplavljene usled obilnih padavina i izlivanja reka.

Na Severu Kosova u prethodnim danima su bila poplavljena uglavnom poljoprivredna zemljišta, međutim, danas je počeo da raste nivo reke Ibar, što je ugrozilo i domaćinstava u severnom delu Mitrovice.

Portal KoSSev saznaje, da je više porodica koje žive u blizini reke već evakuisano uz asistenciju vatrogasaca nedaleko od Gradske toplane, kao i na obali reke kod žutog mosta.

Voda je preplavila dvorišta i ušla u barem dve kuće koje se nalaze ispod ovog mosta dok je ujedno u ovom delu, kako saznaje KoSSev, preventivno prekinuto snabdevanje električnom energijom.

Jedan od građana čija se kuća takođe nalazi uz samu obalu reke, strahuje da će se i njemu dogoditi ono što se dogodilo njegovim komšijama.

„Nije prijatno kad vidim komšije, na desetak metara od mene koji iznose stvari iz kuća. Struja je ugašena već 4 sata. To je dodatna panika“, poručio je.

Sagovornik portala strahuje i od toga da bi mogla brana da se otvori, usled čega će, kako dodaje, voda preplaviti i ostala dvorišta i kuće.

Do objavljivanja vesti novinari portala KoSSev nisu uspeli da stupe u kontakt sa komandirom mitrovičke Vatrogasno-spasilačke jedinice, Rankom Ristovićem, kako bi dobili zvanične informacije o akcijama koje će se preduzeti s ciljem uklanjanja vode iz domaćinstava.


Tagovi: KosovoPoplaveMitrovica

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije