13:46, 10.02.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Mitrovica: Zavod za javno zdravlje spreman za slučaj pojave korona virusaZavod za javno zdravlje Kosovska Mitrovica spreman je da adekvatno reaguje u slučaju eventualne pojave korona virusa, izjavio je danas direktor ove ustanove prof. dr Miloš Mirković.

mitrovica-zavod-za-javno-zdravlje-spreman-za-slucaj-pojave-korona-virusa

Radio Kontakt Plus

 “Mi smo spremni. Ja se nadam, pre svega, da neće biti kod nas korona virusa, ali ako ga bude bilo, mi smo spremni naravno, u saradnji sa Infektivnom klinikom Zdravstvenog centra i sa Institutom za javno zdravlje Batut u Beogradu, da na vreme dijagnostikujemo i da pružimo adekvatnu pomoć obolelim pacijentima” – rekao je Mirković.

Mirković je rekao i da su na današnjem sastanku sa predstavnicima lokalne samouprave dogovorene zajedničke aktivnosti u borbi protiv narkomanije, gorućeg problema kod mladih u našem gradu,  ali i na očuvanju životne sredine.

“Mi smo tu da pomognemo sa našim kadrom, lokalna samouprava će pomoći koliko je u mogućnosti u vezi zaštite životne sredine i gorućeg problema za  omladinu u našoj opštini, a to je narkomanija. Napravićemo adekvatne projekte i uz pomoć lokalne samouprave nadam se da ćemo uspeti u svemu tome” – rekao je Mirković.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić, naglasio je da je boljitak građana opšti cilj zajedničkih aktivnosti i projekata koji će biti realizovani u budućnosti.

“Vlada Srbije i Kancelarija za KiM biće usmerene na jačanje i stvaranje boljih uslova za rad i funkcionisanje zdravstvenih i svih ostalih ustanova na KiM. Građani moraju biti svesni da će sva ulaganja  države, dosadašnja i buduća, na prostoru KiM, dodatno osnažiti i utemeljiti naš opstanak” – istakao je Spirić.

Podsetivši da je u toku prošle godine, Kancelarija za KiM  obezbedila 17 miliona dinara kroz ulaganja u opremu neophodnu za rad, Spirić je naglasio da će se većim ulaganjima obezbediti dobar i kvalitetan kadar, a istovremeno srpski narod zadržati na ovim prostorima.


Tagovi: MitrovicaAleksandar SpirićZdravstvo

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije