16:13, 11.03.2020Izvor: Mozzart Sport, Radio Kontakt Plus

“Mоć Enfilda i ekipa koja je ubila fudbal”Liverpul - Atletiko Madrid, još jedan revanš meč osmine finala Lige šampiona, još jedan derbi najjačeg evropskog takmičenja (RTS 1, 21h). Duel u kojem se očekuje da aktuelni šampion Evrope prođe u narednu rundu nokaut faze, ali neće biti lako...

moc-enfilda-i-ekipa-koja-je-ubila-fudbal

twitter.com/LFC

Fudbal je za proteklih 55 godina napredovao mnogo. Niko i ne pomišlja koliko na različite načine utiče na rezultat, ali valjda smo dosad naučili da tu vrtešku ne treba uzimati zdravo za gotovo. U njemu - fudbalu, kao u ljubavi i u ratu - sve je dozvoljeno.

Za one koji su možda propustili prvi duel pre par nedelja, da rezimiramo: jedan trofejni engleski i jedan trofejni španski klub sreli su se u eliminacionoj fazi evropskog kupa.

Jedni su bili, očigledno, favoriti: em se njihovi protivnici muče u domaćem prvenstvu, em ovi poseduju napad od kojeg se tresu gaće - posebno onaj trio napred - uz još pregršt igrača koji se bez muke ušetaju u zamišljene timove snova.

Drugi su već bili na zlom glasu zbog defanzivne igre koju je nametao njihov trener. Njegova filozofija je uglavnom ne primiti gol, njihove utakmice nije lako gledati sem ako se baš posebno ne ložite na takav pristup.

Zadnjica uza zid, linija čvrsta kao rovovi na Somi, disciplina kao kod rimskih legija, pogled uprt u semafor, on je jedino važan.

Ima ko voli, ne kažemo...

Nije, elem, te noći sve išlo kako treba za klub koji su već svi videli u narednoj fazi, iako je reakcija navijača bila burna.

Bilo je, ponavljamo, i onih koji su u svemu videli umetnost, koji su sutradan opisivali crne šake kamarata i veličali umeće njihovog ratovanja. Onim neutralnima ostao je pomalo kiseo ukus u želucu. Ako uopšte, u duelu dve filozofije, dve kulture, dva sveta, može biti neutralnih...

Jeste Klopov Liverpul možda i ponajbolji tim na Ostrvu i branilac tutule šampiona Starog kontinenta, ali na kraju će se gledati i pamtiti samo rezultat ostvaren u Evropi.

Sad, koliko će na njega uticati ona crna rupa koja ume da se otvori iznad Enfilda u vreme velikih evropskih noći - tada i samo tada atmosfera zaliči na onu koja je od ovog parčeta Engleske nekada davno napravila težište fudbalske planete - i da li će biti dovoljno da se na pleća sobale energija i znanje Simeonea i njegove falange, to ćemo znati možda i pre 23 časa po vremenu ovdašnjem...


Tagovi: FudbalLiga šampiona

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije