00:12, 29.05.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Mustafa: Odluka Ustavnog suda dokaz da pravda deluje; Hadžiu: Udarac na volju narodaPredsednik Demokratskog saveza Kosova, Isa Mustafa, izjavio je da je presuda Ustavnog suda u korist Hašima Tačija, povodom njegovog dekreta o imenovanju Avdulaha Hotija za mandatara za sastav nove vlade, dokazala da na Kosovu pravda deluje, dok Aljbuljena Hadžiu iz Samoopredeljenja odluku suda ocenjuje skandaloznom.

mustafa-odluka-ustavnog-suda-dokaz-da-pravda-deluje-hadziu-udarac-na-volju-naroda

aa.com.tr

"DSK je uvek poštovala odluke ovog suda i doprineli smo ovoj instituciji da bude nezavisna i uživa potpuno poverenje. Odluka suda nije namenjena jednoj stranci i jednoj grupi, već ustavnom rešenju koje će se odnositi na sve nas, sada i u budućnosti. Na sledećoj vladi, na čelu s DSK je odgovornost da nosi demokratiju i pravdu koju deli Ustavni sud. Odluka Ustavnog suda je jasna. Moramo je svi poštovati i sprovesti ”, naveo je Mustafa u objavi na Fejsbuku.

V.d. ministarke pravde Aljbuljena Hadžiu ocenila je skandaloznom presudu Ustavnog suda u vezi s dekretom predsednika Hašima Tačija za mandatara nove vlade.

Ona je u kratkoj objavi na Fejsbuku navela da je odluka Ustavnog suda udarac na volju naroda.

„Ustavni sud izvršio je udarac na volju naroda! Skandalozna odluka“, navela je Hadžiu, inače iz Pokreta Samoopredeljenje. 

Kosovski Ustavni sud jednoglasno je doneo odluku u korist kosovskog predsednika Hašima Tačija, povodom njegovog dekreta o imenovanju Avdulaha Hotija za mandatara za sastav nove vlade https://www.radiokontaktplus.org/vesti/odluka-ustavnog-suda-u-korist-tacija/26249


Tagovi: SamoopredeljenjeIsa MustafaUstav

Povezane vesti
Najčitanije


09:34, 03.07.2020


Najnovije