19:46, 08.11.2019Izvor: Koha, Tanjug

Mustafa prihvatio da mandatar bude Aljbin KurtiDemokratski savez Kosova (DSK) će poštovati princip prema kojem će mandatar biti kandidat stranke koja je na proteklim vanrednim izborima osvojila najviše glasova, to je u ovom slučaju Pokret Samoopredeljenje, odnosno Aljbin Kurti.

mustafa-prihvatio-da-mandatar-bude-aljbin-kurti

Foto: Kallxo

Isa Mustafa je to rekao na konferenciji za novinare, nakon sednice stranačkog predsedništva.

Najavio je sastanak dveju stranaka na najvišem niovu, kada će, kako je rekao, biti reči o dijalogu sa Beogradom i još nekim pitanjima.

Kurti, predsednik Pokreta Samoopredeljenje je, prema juče saopštenim konačnim rezultatima, pojedinačno osvojio najviše glasova i tme osigurao premijersku funkciju.

Mustafa je rekao da je do sada usaglašen veći deo programa buduće vlade i dodao da neke razlike postoje kada je reč o ekonomskim i socijalnim pitanjima, prenela je prištinska Koha.

Dodao je da je usklađenost postignuta na zavidnom niovu i u organizaciji vlade i načinu funkcionisanja budućih ministarstava.

"Nova vlada biće efikasnija i ekonomičnija. Ne treba se baviti pitanjima o kojima se ne slažemo, iako ih je jako malo", rekao je Mustafa.


Tagovi: Aljbin KurtiVlada KosovaIsa Mustafa

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije