19:16, 13.01.2020Izvor: Gazeta Express / RTK / Tanjug

Mustafa: Rešenje formiranja vlade je na SamoopredeljenjuPredsednik Demokratskog saveza Kosova (DSК) Isa Mustafa izjavio je danas, nakon razgovora sa američkim ambasadorom Filipom Kosnetom, da je na Pokretu Samoopredeljenje da odluči o postizbornom koalicionom sporazumu.

mustafa-resenje-formiranja-vlade-je-na-samoopredeljenju

Foto: Gazeta Express

"Oni su rešenje, a ne mi", rekao je kratko Mustafa novinarima, prenosi Gazeta Expres.
 
I popredsednik DSK Agim Veliu je rekao da je odgovornost zbog toga što nova vlada još nije formirana na Pokretu Samoopredeljenje.
 
Veljiu je istakao da ne može da govori o ponudi lidera Samoopredeljenja Aljbina Kurtija tom savezu, jer se o tome još nisu izjasnili stranački organi DSK.
 
"Čekamo rešenje od Samoopredeljenja koje je funkcionalno za obe strane. Njihova je odgovornost naravno, da pronađu rešenje za ovu novostvorenu situaciju. Naglašavam da mi čekamo. Kurtijeve ponude nismo razmotrili u našim stranačkim organima, jer ne razmatramo posebne ponude, već  smo samo razgovarali o principima", rekao je Veljiu.
 
Ranije danas se oglasio i Avdulah Hoti, koji je rekao da je DSK dao ponudu Samoopredeljenje, koje treba da odluči da li će da je prihvati.


Kosnet pozvao političke lidere da formiraju vladu

Lider Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa u pratnji potpredsednika Agima Veljiua, Ljutfija Hazirija i Vjose Osmani, sastao se sa američkim ambasadorom na Kosovu Filipom Kosnetom.

Mustafa je upoznao ambasadora Kosneta sa razgovorima oko formiranja nove vlade, koje ta partija vodi sa Pokretom Samoopredeljenje.
 
Kako se navodi u saopštenju, Kosnet je pozvao političke lidere da formiraju novu vladu kako bi se što pre ispunila volja birača.


Tagovi: KosovoDijalogSamoopredeljenjeFilip KosnetDSKVlada Kosova

Povezane vesti
Najčitanije


11:09, 16.02.2020

16:19, 12.02.2020


Najnovije